Dette er ikke noen oppskrift egentlig, men jeg tar den med her som mattips rett og slett:-)
3 voksne + en liten:
Medisterkaker (jeg pleier å lage selv, men nå brukte jeg Gilde sine)
Brun saus:
2 ss smør
2 ss mel
5 dl vann
2-3 buljongterninger
evt. sukkerkulør
Blomkål- og brokkoliblanding (frossen)
4 gulrøtter
Rosenkål (frosne er geniale)
De frosne blandingene lages etter ønske slik som beskrevet på pakkene. Gulrøttene liker jeg som vanlig å skjære i staver og dampe i rapsolje og litt vann.
Sausen lages ved å smelte smøret, ha i melet og røre dette noen minutter til det blir nøttebrunt. Jeg bruker ikke helt svak varme. Deretter sper man med litt og litt vann, mens man rører med visp slik at det ikke blir klumper. Så tilsettes buljonterningene. Jeg bruker aldri salt når jeg bruker buljong, kun pepper i sausen. Tilslutt en dæsj med sukkerkulør for å få mørkere farge. En smørklatt til slutt kan tilsettes for å gjøre sausen enda blankere, men det pleier ikke jeg å gjøre.
Medisterkakene legges i etter sausen har kokt litt. Lag gjerne større sauseporsjon!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar