Issjokolade - må prøves!

Motivasjonen for å lage issjokolade var å få opp inntaket av Cocoa kokosnøttolje. Dette er en olje som bør inntas hver dag, og jeg har grubla litt på hvordan jeg skulle få det til. Men så ble jeg inspirert av en kokebok jeg kjøpte på lørdag, og lagde min egen oppskrift. Den smaker rett og slett fantastisk!

Hvis man ikke har små former eller støpeform, så kan man rett og slett helle den varme blandingen på et fat, og så bryte biter fra dette så fort blandingen har stivna. Sikkert lurt å bruke matpapir eller noe sånt under.

Her er den superlette oppskrifta:
Mine så ikke sånn ut.. men neste gang?

60 g Cocoa kokosolje
20 g mørk sjokolade - 86%
40 g appelsinsjokolade - 75%

Tas i en bolle, varmes litt i mikro. Noen få sekunder holder. Rør ut sjokoladen i den flytende kokosolja. Helles i former eller på fat, og settes i kjøleskap. Innen en time kan den spises.

Oppskriften er ikke stor, og kan selvsagt dobles i det uendelige. Grunnen til at jeg ikke lager den større, er at alt jeg spises i løpet av veldig kort tid...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar