Det mandelmelet jeg bruker i denne oppskriften er mørkt, helt finmalt. Ikke det lyse som er grovere malt fra skoldede mandler. Jeg kjøper melet på helsekostbutikk.
125 g meierismør
1 dl mandelmel (mørkt, av hele mandler)
2 dl pofiber (fås kjøpt på helsekost)
1 egg
Her kan det gjøres enkelt: smelt smøret og rør inn det tørre. Tilsett egget til slutt. Trykk deigen ut i paiform, og stek den midt i ovnen på 220 grader i maks 10 min.
Fyll, alternativ 1:
- bacon
- skinke
- stekt sopp
- purre
- lettfrest paprika
- ost på toppen
Fyll, alternativ 2:
- stekt kyllingfilet i biter
- fetaost
- soltørka tomat, hermetisk
- rødløk
- ost på toppen
Felles for begge:
- 3 egg
- 2 dl fløte
- salt og pepper
Piskes sammen med gaffel, og helles over etter du har fylt formen med et av de alternative fyllene. Ha ost på toppen og stek på midterste rille i 25-30 min på 180 grader. Sjekk om den er ferdigstekt før du serverer den - hvis den er rennende i midten trenger den litt lenger tid. La den stå litt før du hiver deg over den..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar