Verdens beste pai

Jeg vet ikke hva det er med denne paibunnen, men den er rett og slett helt avhengighetsskapende. Her i huset har vi pai hver lørdag nå - det er ingen vei utenom. Vi bytter på hva vi fyller den med, men ellers så er det ganske så ensidig, ja.

Det mandelmelet jeg bruker i denne oppskriften er mørkt, helt finmalt. Ikke det lyse som er grovere malt fra skoldede mandler. Jeg kjøper melet på helsekostbutikk.

125 g meierismør
1 dl mandelmel (mørkt, av hele mandler)
2 dl pofiber (fås kjøpt på helsekost)
1 egg

Her kan det gjøres enkelt: smelt smøret og rør inn det tørre. Tilsett egget til slutt. Trykk deigen ut i paiform, og stek den midt i ovnen på 220 grader i maks 10 min.

Fyll, alternativ 1:
  • bacon
  • skinke
  • stekt sopp
  • purre
  • lettfrest paprika
  • ost på toppen

Fyll, alternativ 2:
  • stekt kyllingfilet i biter
  • fetaost
  • soltørka tomat, hermetisk
  • rødløk
  • ost på toppen

Felles for begge:
  • 3 egg
  • 2 dl fløte
  • salt og pepper

Piskes sammen med gaffel, og helles over etter du har fylt formen med et av de alternative fyllene. Ha ost på toppen og stek på midterste rille i 25-30 min på 180 grader. Sjekk om den er ferdigstekt før du serverer den - hvis den er rennende i midten trenger den litt lenger tid. La den stå litt før du hiver deg over den..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar