1 stor blomkål (evt 2 små)
2 finhakka sjalottlauk
1 fedd hvitløk, finhakka
olivenolje
en skvett hvitvin eller hvitvinseddik
2 ss kyllingfond (fås på flaske)
ca 3 dl vann
et par store never sopp i biter, minst
smør til steking av sopp
et par store never fersk spinat, minst
pepper
timian
1 fløteskvett
et par never nyrevet parmesan
Tilbehør:
- kyllingbiter stekt i panna med salt og pepper
- gulrøtter skjært i staver, dampa i kjele under lokk med litt vann og rapsolje.
Slik gjør du (ikke tilfeldig at jeg lagde denne en kveld etter at barna var i seng..):
Kok opp vannet og tilsett kyllingfond. Hold buljongen varm.
Stek soppen til den har væsket fra seg. Legg til side.
På dette tidspunktet tilkalla jeg mannen min, og fikk han til å starte prosessen med opphakking av blomkål. Han tok en for liten fjøl, så det ble litt kaotisk, men i alle fall skal blomkålen hakkes smått. Ikke kutt så små biter at de ligner på ris, da blir det ingen tyggemotstand. Men en god del kutting må til.
Stek sjalottlauk og hvitløk i rapsolje i en stor kjele til løken er mjuk og blank. Tilsett blomkålen, timian, pepper og stek videre et par minutter.
Sett plata på fullt, og ha i en skvett hvitvin. La vinen frese bort, og tilsett en øse av den varme buljongen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar